Checklist de bebe: tot ce trebuie să știi despre alegerea hainelor de bebeluși

by kidletblog   ·  1 lună ago   ·  
thumbnail

Să arate bine dar să se deschidă ușor. Să fie fine la atingere și, mai ales, confortabile. Să nu fie prea mari dar nici prea mici. Să…să…să. Ca tânără mămică, alegerea hainelor de bebeluși este o provocare, mai ales dacă ești la primul copil. Opțiunile sunt multiple, însă ce să alegi? Checklist-ul nostru ușor de urmărit îți dezvăluie toate criteriile de care e recomandat să ții cont când ești căutarea unor hăinuțe noi pentru bebelușul tău.

Calitatea e esențială

E o afirmație general valabilă, dar în cazul bebelușilor nu este loc de compromis. În primele zile, de fapt în primele luni din viață, cei mici au nevoie de tot confortul posibil. Hăinuțele de bumbac și alte țesături organice moi sunt cea mai bună alegere, ele lăsând pielea să respire și absorbind transpirația. Ferește-te în schimb de țesăturile sintetice, pot să irite pielea celui mic.

Mai simplu e mai sigur

Chiar dacă hăinuțele de bebeluși cu diverse detalii decorative îți fac cu ochiul, e mai bine să le eviți. Nasturii, papionașele, fundițele, cravatele sau butonii sunt elemente periculoase, deoarece pot prezenta risc de asfixiere. La fel de periculoase sunt și hăinuțele cu cordoane lungi, care se pot împletici în jurul mânuțelor sau a piciorușelor celui mic.

Haine de schimb mereu la îndemână

Vei fi adesea nevoită să schimbi hăinuțele celui mic de mai multe ori pe zi, așa că e indicat să ai mereu unul sau mai multe schimburi de haine curate în garderobă. Regula de aur e: hăinuțele pe care le poartă, două-trei hăinuțe la spălat, plus încă două-trei schimburi curate.

haine de bebeluși adorabile, ordonate

Ușor de închis, și mai ușor de deschis

Dacă vrei să economisești timp, alege o hăinuță cu un sistem de prindere cât mai simplu, cum ar fi cele cu capse frontale. Îți va fi mult mai ușor să îți îmbraci copilul. În plus, vei putea să îl dezbraci cu ușurință pentru a verifica daca trebuie să îi schimbi sau nu scutecul.

Mai bine mai mare decât prea mic

În primele luni de viață, bebelușii cresc în ritm accelerat, iar hăinuțele devin rapid prea mici. Pentru a te asigura că nu vei risca ca noua hăinuță să îi devină mică peste doar 2-3 săptămâni de când ai cumpărat-o, alege întotdeauna un număr mai mare.

Greutatea, mai importantă ca înălțimea

Mărimile standard la hainele de bebe nu se potrivesc mereu, cei mici având propriul ritm de dezvoltare. Prin urmare, înălțimea poate fi înșelătoare, doi bebeluși cu aceeași înălțime pot avea nevoie de măsuri diferite la haine. Cel mai sigur este să te ghidezi după greutatea celui mic și nu după numărul de centimetri.

Body-urile, de nelipsit

Unul din articolele vedetă ale garderobei de bebeluși este body-ul. Motivele sunt evidente: sunt confortabile, practice, ușor de deschis și închis. În plus, poți găsi o mulțime de modele drăguțe, cu imprimeuri adorabile.

fetiță îmbrăcată într-un body cu mâneci lungi roșu cu dungi albe

Cât mai fine și catifelate

Pielea bebelușilor este deosebit de sensibilă: cel mai mic disconfort le poate provoca iritații nedorite. Pentru a evita acest lucru, e indicat să îți îndrepți atenția spre hăinuțele cât mai fine și delicate, care să fie catifelate la atingere.

Investiții calculate

Bebelușii cresc de la o zi la alta, iar hainele pe care le poartă azi s-ar putea ca peste o săptămână să nu le mai vină. Din acest motiv, nu are sens să investești sume mari de bani în hăinuțe noi, scumpe, hainele de bebeluși outlet sau second-hand fiind o opțiune mai convenabilă și mai prietenoasă cu buzunarul tău.

Nici prea strâmte, nici prea largi

Hainele de bebeluși trebuie să se potrivească cât mai bine pe pielea celui mic. Evită să îl îmbraci într-o hăinuță prea strâmtă, care să îi preseze burtica, dar nu îi da nici una haină prea largă, prin care să poată ppătrunde aer rece.

Folosește checklist-ul nostru de fiecare dată când vrei să achiziționezi niște hăine de bebeluși noi pentru mica ta minune. Poți să îl testezi chiar acum, intrând în webshop-ul Kidlet!

Checklist haine de bebeluși:

  • Bumbac sau țesături organice
  • Fără nasturi, paionașe, fermoare, mărgele, paiete, fundițe, cordoane etc.
  • Sistem de închidere frontală, cu capse
  • Două-trei rânduri de haine de schimb
  • Mărime mai mare decât cea actuală
  • Greutatea mai importantă ca înălțimea
  • Țesături fine și catifelate
  • Body-urile, must have
  • Potrivire perfectă

Lasă un răspuns